Speaker 1

Мария Стоева

Директор Assert International

Мария Стоева съчетава управлението на международна консултантска компания с фокус анализ, оценка и развитие на хора и организации с ръководството на направление „Продажби и бизнес развитие“ на ManpowerGroup Bulgaria.

Това й дава възможност да вижда цялостната картина на пазара на труда и всяка година да участва в развитието на стотици компании и хиляди таланти като им помага да разгърнат потенциала си.

В работата си с бизнеси от всякакви индустрии и мащаб прилага световните тенденции и добри практики за управление на човешките ресурси. Мария Стоева е съавтор и водещ на видео подкаста „HR Navigator“, лектор на редица HR и бизнес конференции, автор на статии.

„Фокусът върху дългосрочното задържане, качественото ангажиране и развитие на екипите е абсолютен приоритет. Все повече компании осъзнават как да трансформират начина си на работа, така че да се справят с тази задача и да работят с отдадени, подготвени и ефективни хора. Или с други думи – да спрат да работят „на парче“ върху подобрението на изолирани теми и да заместят това с холистичен подход, при който търсим зародиша на даден проблем и намираме устойчиво и най-разумно решение заедно.“